Eesti  English  Polish  Russian
off

Armsad kaasvennad ja -õed!

Täna otsustas Eesti Vabariigi valitsus lubada, teatavatel tingimustel, avalikke jumalateenistusi kirikutes, alates 10. maist. See on muidugi kõikide katoliiklaste jaoks suur rõõm ja suur kergendus. Ma palun teid kõik ette valmistada, et Missad saaksid tõesti toimuda juba sel pühapäeval.
Palun ka järgnevat meeles pidada :
– On oluline, et kõik peaksid väga täpselt kinni turvalise suhtlemise reeglitest (nagu 2+2 reegel), ilma erandita. See on moraalne kohustus, mis otseselt tuleneb Jumala Seaduse 5. käsust „Ära tapa“, et me ei seaks ohtu ligimese elu. Peab kontrollima kohapeal, et neid reegleid täidetakse! Kõik peavad olema valmis järgima seda, mida neile öeldakse, isegi kirikus lahkuma kui on vaja, osalejate arvu pärast.
– Need eritingimused (nagu 2+2 reegel)  tähendavad tõenäoliselt seda , et vähem inimesi kui tavaliselt saavad korraga Missal osaleda. Minu palve on, et toimuks piisavalt Missasid nii, et kõik soovijad saaksid osaleda.
+piiskop Philippe